Nedsig.no – Et reelt oppsig!

VIDEO: Møt en av hovedpersonene bak den norske humorbloggen Nedsig.no!

Patrick de Souza Tuntland (født 1990) er en av gründerne bak den populære humorsiden Nedsig.no. Tindebladet har gjort et videointervju med han!

Pusher grenser
Hvor grensen mellom morsomt og støtende går varierer. Patrick mottar flere hunde tips hver eneste uke med innslag til Nedsig.no, men alt er ikke like morsomt. Terskelen for hva som blir lagt ut varierer, men om det gjelder personer borte i USA så er terskelen mye lavere enn hva den er for norske bilder og filmer, som er mye nærmere. Å pushe grensene litt hører med, men Patrick forteller at om de mottar noen form for heads up på at noe bør fjernes forsvinner det ganske raskt. Personene bak Nedsig.no har også fått høre slikt som dette: Hvis ikke du fjerner dette her nå, så ringer jeg advokaten min. Eller hvis ikke du fjerner dette her nå, så ringer jeg politiet, er noe av det Nedsig.no har blitt møtt med.

-Vi ønsker ikke å stikke kjepper i hjulene på noen, og har godt nettvett, forteller Patrick.

(Foto: Chris-Håvard Berge)

Nedsig.no

Bloggen nedsig.no er en humorblogg for livets mange nedsig. Vi baserer oss på innsendte bidrag. Har du kommet over noe som er nedsig, håper vi du kan sende det inn til oss. Nedsig er laget av Gaute Linga, Håvard Mossige og Patrick de Souza Tuntland. I tillegg er Erik Krohn-Hansen, Leon Gundersen og Sigbjørn Bore skribenter, står på Nedsig.no.

Nedsig ble startet i 2009, og har siden den gang hatt en jevnlig øking. Nedsig.no har fått flere kåringer, og blant de siste kan det nevnes at de var den 2. største bloggen i Norge! De kan også skryte av hele 15 millioner sidevisninger!

Besøk Nedsig.no HER!

Vårens trender

Pakk vekk boblejakker og skjerf for en stund og ta frem vårklærne! Her finner du alt du trenger å vite om sesongens trender.

Målestokken begynner å vise pluss grader og en ny sesong er snart i gang. Da er det på tide å oppdatere seg på siste nytt på motefronten. Du kan være moteriktig i vår, uten å betale mye for det. Du finner alle trendene i de billige kjedebutikkene. Men det kan ofte være vanskelig å vite hva som er trendy denne sesongen og hva man trygt kan pakke bort. Under har vi gitt deg noen tips hvor du kan hente inspirasjon fra.

 

Inspirasjon
I denne sesongen er det bare å kvitte seg med alt av grått og svart og gjøre seg klar for en fest i regnbuens farger. Glem alt som har med nøytrale farger å gjøre, og kle deg i oransje, gul eller grønt. En skal heller ikke være redd for å kombinere disse med hverandre. Dersom man ikke er like glad i å skille seg, kan denne våren også by på naturfarger. Motebildet florer av jordfargede kreasjoner og nude-kolleksjoner.

70- talls moten er tilbake for fult, men denne gangen med et glamorøst preg. Butikkene vil være fulle av slengbukser, blomstermønstrede kjoler, silkebukser, platåsko og buksedresser.

 

Vårens kjoler
Denne våren er alt lov. Vi finner kjoler i alle lengder og mønster og en skal gjerne kombinere disse med hverandre. Sterke farger, blonder og mønster er stikkord for hva denne våren kan by på. 

Vårens bukser
70 – tallest mote er tilbake og butikkene er fulle av bukser, shortser og skjørt som er høye i livet. I tillegg til dette ser vi også at slengbuksene har fått plass i kolleksjonene denne våren.

 

 

Vårens topper

Vårens skjorter og bluser finnes i alle farger og fasonger. Helst skal det være blonder og chifflonstoff. En ser også endel bluser med gjennomsiktig stoff.

 

 

 

Vårens jakker
Trench coat og dongri jakken er populær også i år og er to ”must have” denne våren. I tillegg til dette finner vi jakker med dyreprint på som setter et muntert preg på klesstilen.


Filmanmeldelse: Black Swan

Filmen hadde premiere i USA 1. Desember 2010. Norgespremieren var den 4. Februar 2011. The Black Swan har blant annet vunnet oscar for beste amerikanse dramafilm.

 

“Black Swan – Et mesterverk”


Black Swan er er regissert av Darren Aronofsky,  og er en stjernespekket film med skuespillere som Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis og Winona Ryder. Filmen er en blanding av drama og psykologisk thriller.

Nina Sayers har jobbet hardt hele livet sitt og drømmer om å få sitt store gjennombrudd i ballett bransjen. Hun har kontroll over kroppen sin og er svært disiplinert, men hun sliter med psykiske lidelser. Hun har danset hele livet og trent hard fra morgen til kveld i håp om å bli oppdaget. Nina har en stor lidenskap for det hun driver med og suksess er den eneste drømmen som betyr noe og tanken på fiasko er et mareritt. Hun ofrer alt for å strekke seg litt lengre enn andre. Hun vet at hun har mange konkurrenter og må skille seg ut for å bli sett. Nina er en voksen kvinne, men hun bor fremdeles med sin mor som var en tidligere ballerina. Disse to deler et spesielt og litt sært forhold, der moren behandler henne som om hun fremdeles er et lite barn og besitter en sterk kontroll over Nina.

En dag annonserer lederen Thomas Leroy at han skal sette opp et stykke kalt ”Svanesjøen”. Han velger og bytte ut den opprinnelige dansere Beth fordi hun er for gammel og Nina ser at dette kan være hennes store sjanse. Nina er skolens beste danser og alle vet at hun er den naturlige avtageren etter Beth. For å klare å spille ”Svanesjøen” må Nina ikke bare spille den hvite svanen, som hun passer perfekt til, men også den onde tvillingen, den forførende sorte svanen.

Regissøren antydninger at han er i tvil om hun har sensualiteten som skal til for å danse den andre halvdelen av hovedrollen, nemlig den sorte svanen. Dette frustrerer henne fordi hun brenner for rollen som den hvite og svarte svanen. Rollen til Nina krever at hun graver i sine dype sider for å bli svanens onde tvilling.

En ny danser kommer inn i bildet ved navn Lily viser det seg at hun har den sensualiteten Levroy er ute etter, og Lily blir Ninas største utfordrer. Disse to danserne er to helt forskjellige personer og er rake motsetninger. Nina passer perfekt som den hvite svanen, mens Lily passer best til den sorte svanen. De to danserne utvikler en spesielt og underlig vennskap gjennom å rivalisere med hverandre og Nina som tideligere var uskyldig og søt, blir mer og mer trukket til den mørke siden ved seg selv og den truer med å ødelegge henne. Ved filmens slutt undres vi om Lily i det hele tatt er virkelig eller om hun bare er en fantasi som er skapt av Nina for å hjelpe henne til å spille rollen. Om alt virkelig skjer eller om det kun eksisterer i Ninas hode får vi aldri svar på. Nina er altså en upålitelig forteller som vi ser alt gjennom.

Black Swan har mottatt mye god kritikk og det er absolutt verdt å se denne filmen. Den er spekket med gode skuespillerpresentasjoner, spennende persongalleri og fantastiske effekter. Selve handlingen er fyldig og troverdig som gjør at en lever seg inn i filmen.

Oppsummert kan vi si at filmen Black Swan er et mesterverk hvor en ser hva frykt, angst og prestasjon gjør med et menneske. Filmen har en god atmosfære som gjør at du blir helt hektet. Det er viktig at man får med seg detaljer og småting for å forstå selve handlingen og det personen går gjennom for å få et helhetsinntrykk. Det er opptil hver og enkelt å spekulere i hva som faktisk var sant og hva som ikke var sant.

Volda Frisportforening

I midten av bildet, Torbjørn Nordeide. (Foto: "sykkel" Trond Eirik Kupen) (Foto: "kajakk" Karina HUmberset)

Volda har nyleg fått ei ny forening. Initiativtakar og styremedlem i Volda Frisportforening, Torbjørn Nordeide seier foreninga starta like før jul i fjor og er fortsatt i oppstartsfasen.

Bakgrunnen for oppstarten av VFF var å samle Sklia Padleklubb og Bratt Sykkelklubb i ei forening. Ved å slå saman desse klubbane  oppnår vi å  samle fleire medlemmar til å arrangere ting, seier Torbjørn.

VFF søker no saman med fleire lokale foreningar etter økonomisk støtte frå Sparebank1 Søre Sunnmøre. Sparebanken skal dele ut ein million i støtte til 250 lokale lag og  foreningar. Kor mykje kvar av dei får i støtte vert avgjort av kor mange sms-stemmer dei får av medlemmer og andre tilhengarar. Torbjørn Nordeide gir uttrykk for at dette kan føre til at dei små foreningane møter ein hard kamp om midlane.

Dei midlane vi får inn skal brukast til innkjøp av 5 kajakka og 5 sykla med fullt utstyr, seier Torbjørn. VFF  har no fått ordna seg med lokale på Maurtua i Volda, og reknar med å lagre utstyret sitt her. Her er det mulig å få leige utstyr. -Utleige krev mykje ressursar, seier Torbjørn. Difor må ein være medlem for å kunne låne utstyr av VFF.  Medlemmar betalar ein fast kontigent på 200,- kr i året.

I tillegg til å søke om midlar skal VFF være ei gruppe som arbeidar for rekruttering til dei ulike sportane. Nordeide ser at arrangement av konkurransar er ein av dei aktivitetane som tiltrekk seg nye medlemmar. Utvikling og arrangement av ulike konkurransar er difor noko av det VFF skal jobbe med i tida framover.

Portrettet: Eivind Nævdal-Bolstad


Eivind Nævdal-Bolstad (foto: Morten Oftedal)

Han er 23 år gammel og ordførerkandidat i Volda. Han er dessuten student ved HVO og innehar diverse verv innen studentpolitikken. Hvodan får han tid til alt? Møt Eivind Nævdal-Bolstad

Tindebladet møtte Eivind i overetasjen på studenthuset Rokken i Volda. Som vanlig nærmest oste han av energi. Vi satte oss ned i en behagelig sofa og startet intervjuet.

 

– Kort fortalt, hvem er du?

Eivind Bolstad-Nævdal ble født i det herrens år 1987 i Odda, en idyllisk plass langt inn i Hardanger. Han var en aktiv fotballspiller frem til han ble 16. Da kom kallet mot politikken.

– Det var ingen enkeltsak som dro meg inn i politikkens verden. Jeg ble bare bevisst på at det aller meste i vårt samfunn styres av politikk. Alt fra bygging av for eksempel fotballbaner til busspriser. Jeg ville engasjere meg og gjøre en forskjell.

Eivind pakket så sakene sine å flyttet fra Odda og inn til Bergen. Han ble medlem av Høyre og i 2007 ble han valgt inn på fylkestinget for Høyre Hordaland.

– I fylkestinget snakket vi mye om skolepolitikk. Jeg fremstilte et forslag om en klasse hvor elevene kunne gjennomføre videregående på to år. Mediene kalte det turboklassen, en ordning som fortsatt eksisterer i dag. Det var godt å se at ordningen faktisk fungerte. Det inspirerte meg til å fortsette med politikk.

Etter videregående dro Eivind inn i forsvaret der han var i to år. Han ble etterhvert landstillitsvalgt, altså talsmann for de værneliktige i Norge. Derfor ble det en del møter med den øvre kommandoen, slik som forsvarsministeren.

– Jobben som landstillitsvalgt gjorde at jeg ble og fortsatt er veldig interessert i militærpolitikk. Jobben ga meg også muligheten til å reise mye, noe jeg likte veldig godt. Jeg stortrivdes i militæret.

– Hvordan endte du opp i Volda?

– Under valget i 2009 vippet jeg inn og ut av Stortinget. Da studerte jeg juss i Bergen. Jeg kom ikke inn, men etter valget var det ikke så fristende å gå tilbake til jussen. Jeg tok meg derfor et friår hvor jeg jobbet mer for forsvaret.

Eivind dro så til Volda for å studere Journalistikk. Han fant i midlertidig en linje han likte atskillig bedre. PR, Kommunikasjon og Media.

– Meningen var at jeg skulle være en fulltids student, men å være politisk engasjert er ikke noe jeg bare kan legge fra meg. Jeg har derfor tatt opp en del verv også her. Det er nok å gjøre men jeg trives med det.

I Volda er Eivind medlem av Høyskolestyret og styreleder i studentsamskipnaden. Som ikke det er nok har han tatt på seg oppgaven som ordførerkandidat hos Høyre Volda. Han har rett og slett nok å gjøre. Eivind sier dessuten at han har et mål for seg selv og Høyre ved kommunevalget

– Jeg håper vi kan doble antall stemmer fra forrige valg. Det har vært en stor nedgang de siste årene for Høyre. Høyre i Volda hadde flertallet i 16 år, frem til 2003. Under forrige valg fikk vi rundt ti prosent av stemmene. Høyre har de siste årene opplevd en stor nasjonal oppgang og med gløden jeg ser i partiet håper jeg på ihvertfall å doble antall stemmer. 20 % hadde vært et fint tall, smiler Eivind.

– Hvordan får du tid til alt?

– Jeg føler meg jo som en ganske vanlig student. Jeg går på forelesninger og leverer oppgaver, men på kveldstid er det gjerne et møte eller to. Det er til tider slitsomt men går uansett bra, for når man først er engasjert i det man driver med får man overskuddet man trenger til å fortsette med arbeidet.

Høydepunktet rent politisk for Eivind kom da han som vara steppet inn på stortinget for Erna Solberg. Han husker med glede følelsen av å stå på talerstolen inne på Stortinget

– Det er jo selvfølgelig en drøm som går i oppfyllelse for hver politisk engasjert sjel. Man tenker på at her har alle de store stått og holdt taler og for meg var hele verden i ekstase. La oss bare håpe jeg får muligheten igjen.

Intervjuet er ferdig og Eivind gir oss handa. Det er ingen tvil om at denne mannen har et engasjement og en vilje få andre innehar.

Digital mobbing, fortsatt aktuelt?

Mobbekulturen har fått nytt ansikt, det kaller vi digital mobbing.

Foto: Linket fra www.brukehue.com - Kampanje for digital mobbing

 

Å mobbe andre mennesker via mobil eller internett har i dag blitt åpentlyst og frekvensen har i følge Barnevaken.no økt. Enten intensjonen var “for moroskyld” eller “ikke”, er fotsporet helt klart det samme. Tragisk nok finner vi slike spor både i arbeidslivet og i skolen!

 

 

Så hva er egentlig digital mobbing?

Digital mobbing fremgår på lik linje som all annen type mobbing i enten skole eller arbeidsliv, forskjellen mellom de to ligger i hvilken arena dette spiller seg ut på. Digital mobbing kan karaktriseres slik som nevnt i innledningen via mobil eller Internett.  Dagens teknologi og sosiale medier fremgår som et bredt spekter av muligheter for digital mobbing. Før var mobbing kun begrenset til direkte tale, via tredjeperson eller i gruppe sammenheng, men datidens buksevann er forbi og digital mobbing er økende og langt mer skadelig.

Ulike typer mobbing

Medietilsynet definerer det slik:

·  Verbal mobbing: Mobbing ved bruk av kallenavn, si stygge ting, å erte, baksnakke, fleipe eller å komme med ekle kommentarer kalles verbal mobbing, fordi det har med ord å gjøre.

  • Sosial mobbing: Det å holde noen utenfor eller fryse ut noen er også mobbing, hvis det skjer over tid. Dette kalles sosial mobbing.
  • Materiell mobbing: Mobbing der offeret blir utsatt for ødeleggelse av klær og eiendeler.
  • Psykisk mobbing: Her foregår mobbingen ved at offeret blir truet eller tvunget til å gjøre noe.
  • Fysisk mobbing: Med en gang den som blir mobbet blir tatt på, pirket på eller blir slått eller sparket, kalles det fysisk mobbing.
  • Etnisk mobbing: Mobbing mellom unge fra forskjellige land, mellom unge med forskjellig tro og mellom unge av ulik rase i Norge.
  • Digital mobbing: Den nyeste formen for mobbing er gjennom internett og mobiltelefon. Mobbere bruker sms, mms, mobilkamera, e-post, blogger og hjemmesider som sine midler.

http://www.medietilsynet.no/no/Trygg-bruk/Tema/Digital-mobbing/Hva-er-digital-mobbing/

En økende trend

I følge Barnevakten.no er dette en økende trend, jenter mobber mer via SMS og Internett er noe atferdsforsker Erling Roland sa i et innlegg i Rogaland Avis 08.09.2007 Les mer
Er det slik da at det bare er jenter som står for denne økende trenden?  Trolig ikke, for digital mobbing er i kraftig økning som vist til i artikkel fra Aftenposten datert 03.02.2010 av Christine Engh.  I artikkelen kan vi lese at I underkant av 5% av alle ungdommer opplever på en eller annen måte digital mobbing, det være via nett eller mobil. Engh skriver videre at dette er også forskjellig fra vanlig mobbing hvor tallene er langt større  Les mer

Gode råd

Medietilsynets landsomfattende undersøkelse om barn og unges bruk av de digitale medier fikk navnet Trygg bruk og avslørte en langt større problematikk. Den problematikken gikk i hovedsak ut på at barn bruker langt flere kanaler for å erte og mobbe andre. Det er med dette utgangspunktet at vi nå må aksjonere og kontrollere den digital mobbekulturen på. Hvis du da opplever i en eller annen kanal at digital mobbing fremgår eller at ditt barn blir utsatt for mobbing er det viktig at du vet hvor du kan henvende deg, få råd og løsninger på problemet. Hos Barnevakten.no ligger det mange gode råd og innspill på hvordan du kan forebygge og motvirke mobbing, sjikanering og trusler.

Det viktigste er å ta aksjon der og da, ta skjermbilder av mediet hvor du opplever mobbingen samt ta utskrifter av e-poster, SMS og MSN samtaler etc. Sørg for å få det meste dokumentert før du tar kontakt med politi og lar dem vurdere det lovmessige ved hendelsen, mobbing kan være i strid med norsk lov og lovbrudd vil bli avduket i slike tilfeller.

Forebyggende arbeid

Røde kors, Barnevakten og Telenor har dannet en felles front mot digital mobbing på mobil og Internett. Sammen dro de rundt for å belyse problemet på omlag 50 ungdomskoler i 2009. Dette var helt klart et forebyggende tiltak med positiv undertone som vil på sikt gi merverdi i form av preventivt økt fokus på digital mobbing, slike tiltak oppfordres det til å gjøre i alle skoler, lokalsamfunn men også på landsbasis..

Medietilsynet og dubestemmer.no har fine sider som kan være behjelpelig med informasjon om digital mobbing, Helt klart verdt et besøk!

Dagens motto: Ikke mobb nett kameraten min!

Stakk av med seieren etter syv måneder

Nøyaktig syv måneder etter at STVolda publiserte teaseren til realityserien Roadtrip, ble finalen endelig publisert i kveld.

Fra innspillingen av episode 3 av Roadtrip. (Foto: Chris-Håvard Berge)

Nøyaktig syv måneder etter at Student-TV i Volda publiserte første teaseren til realityserien Roadtrip, ble finalen endelig publisert i kveld. Vinneren Thor Benjamin Brekken, en 22 år gammel journalistikkstudent ved Høgskulen i Volda, kunne endelig få slippe ut gladnyheten!

– Det var veldig morsomt å vinne Roadtrip, men samtidig en lettelse. Jeg er en person med et konkurranseinstinkt ut av denne verden. Deltar jeg i en konkurranse er jeg med for å vinne, og jeg tror oppriktig at jeg skal klare det. Derfor er det alltid en liten lettelse å endelig komme først over målstreken, forteller Benjamin.

Videre forteller Brekken på spørsmålet om han hadde regnet med å vinne hele Roadtrip:

–  Jeg regner alltid med å vinne. Derfor jeg alltid er pissnervøs. Fallhøyden er STOR!

Du kan se finalen på Student-TV i Volda sine nettsider her!

Sikret seg 2. plassen
Iben Andrea Syvertsen, som studerer 1. året på PR ved Høgskulen i Volda, gikk ut fra Roadtrip med en 2. plass. Men for Iben var aldri det viktigste  å vinne, det viktigste var å delta, og har dette å si om 2. plassen:

– Jeg er kjempefornøyd. Det har vært en ære å stå i finalen med Benjamin og han er absolutt en verdig vinner. Dessuten fikk jeg jo en fantastisk trøstepremie; Statoil-koppen 2011. Søndag + gratis kakao = Sant!

Tidkrevende prosess
Å være med fra start til slutt har vært en tidkrevende prosess, både for deltagerne og for produksjonsteamet.   Hele syv måneder har det tatt mellom første og siste publisering, noen lengre tid enn forventet. Men det tar tid å produsere syv episoder hvor ting som speeddating, spisekonkurranse, SMS-rullett, standup på Rokken og deltagelse i dansetime på Tren skal organiseres, klareres og gjennomføres.

– Roadtrip tok jo litt lenger tid enn først antatt. Da jeg ble spurt om å være med i Roadtrip ble jeg fortalt at dette skulle ta èn helg. That’s it. The rest is history.

Men med det sagt har det vært alright å dra det ut. Vi har fått tid til å kjenne litt på nerver, og føle på stemninga blant folk på skolen. Man har jo blitt kjent igjen fra tid til annen i løpet av disse månedene. Det er jo litt artig.

Til tross for utfordrene oppgaver og lange produksjonsdager angrer ikke Benjamin på å ha deltatt, og fortalte dette på spørsmål om hvordan det har vært å delta i Roadtrip:

– Det har vært en herlig opplevelse, men til tider en anstrengelse. Å spise kvalmende appetittvekkere dagen etter fylla går under den kategorien. Dessuten var det til tider UTROLIG mye venting. Da blir man fra tid til annne småirritert på en lørdag ettermiddag.

Likevel. En opplevelse jeg ikke ville vært foruten. Vi har hatt det utrolig gøy. Vi har ledd mye. Jeg har blitt kjent med nye mennesker ved Høgskulen og fått nye venner. Det var også alltid stor stemning når den nyeste episoden kom ut. I tilegg har man smått utfordret egne grenser. Da spesielt ved å stå på en scene foran et fullsatt Rokken.

Benjamin under standup på Rokken Studenthus. (Foto: Chris-Håvard Berge)

Konseptet
Roadtrip er en realityserie produsert av Student-TV i Volda, og ble startet høsten 2010. Det hele er basert på “Camp Senkveld”, men programmet har også gått sine egne veier. Ti deltakere fordelt på rødt og blått lag skulle konkurrere i forskjellige konkurranser, hvor en vinner tilslutt var igjen.

Ny sesong til høsten
Roadtrip har vært den mest sette serien på Student-TV i Volda noen gang, og det snakkes om å følge opp med en ny sesong til høsten 2011 med ny programleder, nye deltagere og nye konkurranser.

– Roadtrip har vært en serie som har blitt godt likt og gitt gode seertall, så vi vurderer absolutt å følge opp med en ny sesong til høsten, forteller Fredrik Reed – redaktør i Volda Student-TV.

Wenche Foss er død

Mandag 28. mars sovnet den 93 år gamle Wenche Foss stille inn.

Foto: Bogartsmokes - Permission is granted to copy, distribute and/or modify this document under the terms of the GNU Free Documentation License, Version 1.2 or any later version published by the Free Software Foundation.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mandag 28. mars sovnet den 93 år gamle Wenche Foss stille inn. Norges største diva etterlot seg et langt og suksessrikt liv.

Kjent for sine sterke meninger, som den første kvinnen som snakket ut om sin sønn med Downs syndrom, og ikke minst en fantastisk skuespillerinne og sanger. Den eldre garde vil kanskje huske henne best fra hennes glansdager ved teatre som Den Nationale Scene i Bergen og Nationaltheatret, samt flere suksessrike filmer. På 80-tallet slo hun an som Mor Åse i tv-versjonen av Peer Gynt. I nyere dager har hun blant annet spilt Karls mor i Karl & Co, hatt gjesterolle i Hotel Cæsar, og, til tross for sin høye alder, etter å ha “offisielt” pensjonert seg, spilt i flere filmer. Den siste, før sin død, var “Utpressing for nybegynnere” hvor hun spilte en senil mormor.

 

 

Foss bisettes mandag 4. april i Oslo Domkirke.

 

Kajakkpadling i svømmehallen i Volda

Kajakkpadling i svømmehallen i Volda (Foto Karina Humberset)

Mandag kveld padlet det åtte entusiastiske elvepadlere rundt med  kajakk i bassenget på Idrettsbygget i Volda.  Det er Volda Frisportforening som arrangerer trening for medlemmene sine her.

Sesongens elvepadling nærmer seg.  Bassengtrening gir en  unik mulighet til å friske opp teknikker i eskimorulle og kameratredning før man kaster seg ut i vårens elvestryk. Video av disse teknikkene finner du nederst på siden. Alderspennet blant mandagens oppmøtte var  fra 11 til 37 år. Tindebladet snakket med to av dem.

Rolf Martin (Foto Karina Humberset)

Rolf Martin er 14 år, fra Volda. Han kjenner et par av de andre som trener i dag, søsteren hans padler også. Rolf Martin deltok på to treninger i bassenget i fjor.  -Det er bra trening og kjekkt å få trent på vinteren sier Rolf Martin. Tidligere har han deltatt på to padlecamper, A-camp på Otta og Young Boaters i Kongsberg.

Stig (Foto Karina Humberset)

Stig er lærer på Høgskolen i Volda. Det er første gang Stig deltar på bassengtrening i dag. Stig kjøpte sin første kajakk for 10 år siden og har padla litt sporadisk siden det. Han synes det er bra å ha et tilbud der han kan trene før sesongen.  -Slik at rulla sitter før jeg skal ut i elva, sier Stig. Det var en av de ansvarlige for treningen, Torbjørn, som tipset ham om bassengtreningen.  Stig er godt fornøyd med treningen og sier han får gode tips og tilbakemeldinger fra Torbjørn, som har drevet med kajakk i flere år og har masse kurs bak seg.

Foreløpig er bassenget booket for tre mandagskvelder med trening, men det er mulig det blir flere før sesongen.

Video med eskimorulle og kameratredningsteknikk: