Aesop Rock

the_knife_aesop_rock

Bli med Journalist og Hip-Hop fanatiker Sondre Haram ned i dypet. Dypet er Ian Matthias Bavitz A.K.A Aesop Rock. Det blir intimt og koselig

Ian Matthias Bavitz – Aesop Rock, bygger på rappe stilen fra den eksentriske Kool Keith og Del the Funky Homosapien, Def Jux.

Headliner Aesop Rock ble en av de hotteste Mcene i etter-2000 tallet.

 

Aesop Rock er en amerikansk hip hop artist og produsent, som bor i San Fransisco, California. Han var frontlinjen av den nye bølgen med underground og alternativ hip hop som dukket opp i sent 90 tallet og tidlig 2000. Rolling Stone magazine rangerte han som nummer 19 på Top 100 Artist of the Decade.

 

Bavitz gikk på Boston Universitet, der han studerte kunst og fikk til slutt sin Bachelor i 1998. På samme skole møtte han sin fremtidige produsent, Blockhead, som også drømte om en dag å bli en MC, men etter å ha hørt Bavitz freestyle, bestemte han seg for å legge MC karrieren til side og bli produsent i stedet. Blockhead var i en gruppe i New York, kalt The Overground, som bestod av han selv og noen venner og Dub-L, slik er det at Dub ble en del av Bavtiz sin musikk produksjon tidlig i hans karriere.

 

Mens han gikk på skolen, lagde han to selv finansierte plater, Music for Eathworms ( 1997 ). Bavitz slapp også ut en musikk video til sangen «Abandon All Hope». Albumet solgte over 300 kopier. Pengene han tjente brukte han på en ny plate, Appleseed EP i 1999, som fort ble anerkjent i underground hip hop sirkler.

 

Etter hans gjennombrudd i underground hip hop og indie rap samfunnet, blei han oppdaget av Mush label og fikk sin første «record deal» i 1999, bare et år etter han var gått ut fra høyskole.

Han slapp sitt første store album , Float (2000).

 

Etter Float, signerte Aesop Rock med et Manhatten basert label, Definitive Jux, og slapp ut et nytt album, Labor Days (2001). Dette var et album dedikert til diskusjonen rundt arbeid i Amerika og konseptet av «lønnings slaver». Dette var det første albumet som slo igjennom på den amerikanske Billboard lister. Sangen, Labor, toppet på nummer 15 i United States Independent Charts, som ga Aesop Rock enda mer erkjennelse.

 

I senere tid har erkjennelsen blitt større, med album som, Bazooka Tooth (2003) og None Shall Pass, samt samarbeid med Nike. None Shall Pass fikk mange positive anmeldelser fra kritikere og fans, som alle applauderte Aesop for hans utvikling i musikken.

 

I 2012 kom det siste albumet som er ute, som også har blitt godt tatt i mot av de fleste. Det er de 6 full-lengde studio utgivelsen fra den San Francisco-baserte rapperen, med gjeste opptredener av Moldy peaches’ Kimya Dawson, Allyson Baker of Dirty Ghosts, og Rob Sonic. Det er et energisk, morsomt og nostalgisk album. Albumet er et slikt album som en artist bare lager en gang i karrieren sin. Aesop har gått ut av komfort sona si i det albumet her og det er til vår fordel.

http://open.spotify.com/album/7iUK0YF0sRXqnPhY0cSKnw

http://www.youtube.com/watch?v=LhisX4mVoDI

legg igjen en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>