Intervju med Kristoffer Eidsnes

Eidsnes

Kristoffer Eidsnes er bookingansvarlig og artistkontakt på Studenthuset Rokken og X2 Festivalen. I forhold til mange andre studenthus, har Rokken flere konserter i semesteret, og det av god kvalitet. Vi hadde et par spørsmål til Eidsnes, får å få et innblikk i hva som foregår bak kulissene under en konsert.

 

Hvem er du?

 

Kristoffer Eidsnes, 3. året på Media, IKT og Design, bookingansvarlig på Rokken og X2.

 

Hvordan går man frem for å booke en artist?

 

Hvis du først vet hvem du vil ha, så snakker du med agentbyrået til den artisten. Så må du finne ut hvor mye penger du vil betale, hvor mye artisten vil ha og så få det til å matche med med datoene.

Nå for eksempel, når vi skal booke høsten på Rokken, så setter vi oss sammen i en gruppe og lager en liste over alle bandene vi kunne tenkt oss. Så ser vi på kalenderen og sjekker ut hvilke datoer vi vil ha konserter. Vi vil gjerne ha konserter rett etter stipend, det er veldig lurt for da har folk råd til å faktisk komme. Vi setter opp hvilken sjangre vi vil ha, og vi holder det så spredd som mulig. Alle kan ikke bli fornøyde. Det er også viktig og f.eks ikke sette to metal-konserter etter hverandre.

 

 

Hvordan ser en kveld på Rokken ut for deg når du jobber?

 

Det kommer an på når artisten kommer. Sist gang, da BigBang var her, kom jeg på jobb klokken tolv. Jeg begynte med å handle inn mat og forberede den. De kom klokken fire, hvor de ble tatt i mot og servert mat. Etter lydsjekk fikk de middag. Alt i Volda var da stengt, så da måtte jeg kjøre til Ørsta og få tak i kinamat. Backstagen må også gjøres klar, og jo større bandet er, jo mer har de på raideren. Xzibit skulle blant annet ha litt dyre greier. Backstagen må være ryddig, og alt må settes i kjøleskap osv. Ikke minst må man passe på artistene har det greit.

 

Blir du noen gang “starstruck”?

 

Nei, egentlig ikke. Det er noe jeg har blitt vant til. Jeg tror det funker veldig dårlig å være artistkontakt hvis du blir “starstruck”, da blir det fort litt kleint. Jeg har vært med på at det er mange som har blitt “starstruck”, og da har det blitt klein stemning. Men hadde nok blitt det, hvis det var noen virkelig store, men har nok ikke blitt det ennå.

 

 

Drar du damer med jobben?


Hehe, jeg har hatt dame hele tiden, så det er ikke noe jeg har lagt merke til. Men har blitt tatt for å være artist.

legg igjen en kommentar

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>