Bjorli Open 2018: bilder

I dag var det duket for ukas (årets!) store høydepunkt, nemlig Bjorli Open! Deltakerne deltok i skirenn, alpint og rattkjelke. Det var meget god stemning, knallfint vær og konkurranseinstinktet var på topp. Meget godt gjennomført alle sammen, gratulerer!

Dag 3: Kveldsunderholdning

Vi fikk en fantastisk slutt på dagen med et supert opplegg på kveldsunderholding. De finske studentene sto for programmet, deltakerne fikk lære seg gøyale ord på Finsk, og vi danset mummitroll-dans. Mange av deltakerne deltok selv med flott sang og dans.

På slutten var det duket for disko. Det var høy partyfaktor hvor alle danset og var i godt humør. I morgen kommer det video fra kveldsunderholdningen.

Takk for i dag, god natt og lykke til på Bjorli Open i morgen. Vi gleder oss!

 

Spenningskurset dag 3: Ute aktivitetene

Nå er det nest siste dag på Bjorli, og deltagerne har fått prøve seg på mange forskjellige aktiviteter. Vi har vært ute fra 10:30 til 16:00 hvor deltagerne hadde mulighet til å prøve alt fra bueskyting til zip-lining m.m.

Dag 2: Aktiviteter

Formiddagen har vært fylt med morsomme aktiviteter alt fra ski, hundeslede, rafting til ziplining og masse mer! Det var fint vær, mye latter og moro. Her er noen bilder fra aktivitetene idag:

Foredrag: Himmeljegerne

I dag hadde Spenningskurset besøk av Brødrene Himmeljegerne; det var et rørende og inspirerende innslag med en sterk historie. Foredraget handlet om ekspedisjonen de dro ut på over Nordvest-passasjen, og kanoekspedisjonen i Yukon.

Himmeljegerne er et prosjekt der to brødre, den ene psykisk utviklingshemmet, gjennomførte en skiekspedisjon på 43 mil på ski mellom Cambridge Bay og Gjoa Haven i Nordvest-passasjen.

Visjonen deres er at det ikke finnes noen hindringer. Simen Tannæs-Fjeld har sammen med broren Lars-Martin Fjeld og Rikard Fjeld vært med på en rekke turer. Det at han er Psykisk utviklingshemmet hindrer han ikke i å legge ut på tur over Nordvest-passasjen.

Brødrene Himmeljegerne ga oss et innblikk i hvordan turen var, om Simens mestringer og utfordringer. Målet var å oppleve dyreliv som vi ikke er vant med, samt kjenne på kroppen hvordan det er å leve i hardt vær og oppleve mestring, og motivasjon. Utfordringer er bra!

For å gjennomføre turen la Simen og brødrene ut på turer i Norge, trente hardt og fant ut hva han er i stand til å mestre; mer enn man tror. De ville vise alle at alt er mulig.

Sammen har de opplevd et unikt dyreliv, fått kjenne på en enorm mestringsfølelse, funnet mye motivasjon og skapt en fantastisk samhold. Samarbeidsviljen er på topp, det er ingenting som hindrer disse gutta.

I august 2014 fikk de med seg Simens bestevenn Mads Andreassen med Downs syndrom, podagra(leddgikt) samt blind på det ene øyet, på en 3 ukers kanoekspedisjon i Yukon, Canada. Han kan fortelle om en unik tur med kanopadling og fantastisk dyreliv. De fikk også se og høre ulv. Mads digget Yukon-ekspedisjonen fullt ut og har senere tatt tittelen “Kongen av Yukon”. Han har også vært med på Afrika og Jotunheim-ekspedisjonen i 2016 og Pasvikdal-ekspedisjonen i 2018.

Mads forteller at det beste med hele ekspedisjonen var å kjenne på kroppen hva den er i stand til, samt kjenne på mestringsfølelse.
De forteller om effekten de fikk som følge av turene, som var bedre kondisjon og styrke, vektreduksjon. Simen prater mer på eget initiativ og er blitt flinkere til å uttrykke sine behov, følelser og tanker.

Foredraget hadde også fokus på tilrettelegging for de med funksjonshemminger generelt i samfunnet. Det er viktig med trening og annen fysisk aktivitet. Kun 12% av funksjonshemmede oppfyller kravet om 30min fysisk aktivitet hver dag, og de savner mer fokus og forskning på dette feltet. De jobber for og håper at det blir bedre og håper på mer engasjement fra politikere.

Målet fremover blir å legge ut på flere ekspedisjoner, samt at de jobber hardt for å få organisert et hockey-lag for mennesker med funksjonshemminger i hjembyen Asker.
Videre drømmer de om en tur i Antarktis.
Tusen takk for et inspirerende foredrag!

 

Kilder: http://www.himmeljegerne.no/